Janne Kristin Schanke

Janne har begynt sin gjerning som dirigent for Sanglaget! La oss presentere henne for dere.

Etter musikklinja på videregående og jazzlinja på folkehøgskole tok hun mastergrad i musikkvitenskap på NTNU i 2016 med fokus på sangstemmen. I tillegg til og samtidig med mastergraden tok hun studiepoeng i ensembleledelse, og har i tillegg to år med engelsk språk og litteratur fra NTNU. Nå tar hun videreutdanning på Norges Musikkhøgskole som fokuserer på kulturpolitikk, prosjektledelse og organisasjonsteori, og det trives hun veldig godt med. -Det er noe av det mest spennende jeg har studert, faktisk!!, utbryter hun.

I familien har alle holdt på med musikk, og etter at hun fikk som veldig liten fikk sitte ved siden av eldre søstre og spille «firhendig» med dem har Janne Kristin hatt fokus på musikk. Hun har spilt i korps og på piano i tillegg til å synge. I dag er Janne Kristin opptatt av musikkens evne til å bevege lytterens følelser i alle retninger. I tillegg til å dirigere Sanglaget arbeider hun i kulturskolen i Hole kommune. I tillegg til å holde seg oppdatert på pop hører hun mye på klassisk musikk, filmmusikk og konseptuell samtidsmusikk. En riktig altetende musikkelsker er i sving på Heimen hver mandag!

Hun er opptatt av å jobbe med kor, for når hun jobber med kor ser hun så tydelig effekten som sang har på mennesker i alle aldre. -Vår felles opplevelse gjennom sangen styrker både konsentrasjon, mestringsfølelse, kroppslig bevegelighet og ikke minst trygghet. Det er en relativt billig hobby som ikke krever fysiske hjelpemidler, sangere er så heldig at selve kroppen er instrumentet! Og det er påvist at når sangere synger sammen i kor, så synkroniseres hjerteslagene. Er ikke det flott å tenke på, sier hun.

For Sanglaget har hun følgende mål: Ut fra korets ønske vil hun ha fokus på rytmisk musikk fremover. – Det er ikke bare fordi moderne musikk er stilig og kanskje uventet å høre i korformatet, men fordi det å jobbe med rytmer i moderne musikk krever mye mer samarbeid mellom sangerne.
Jeg har alltid som mål med min musikalske ledelse at koristene mine skal bli ansvarsbevisste og selvgående, og at koret samarbeider om å skape musikken mer enn at jeg skal stå foran koret og “bestemme”. Alt er mye morsommere når man kjenner at “akkurat jeg er viktig for at alle skal få til dette”!

Vi må bare si at vi gleder oss til samarbeidet med deg, Janne Kristin!

 

Del gjerne!