Koråret i Sanglaget 2020

Det har vært et utfordrende år og korår, også for oss. Vi er imidlertid stolte av at vi har holdt gang i øvelser og prosjekter på tross av utfordringene: kun tre øvelser ble avlyst på grunn av korona, og resten er gjennomført med en blanding av Zoom og godt smittevern, og ikke minst dirigenter som kan og vet, og som tør å ta en utfordring!
Som korister har vi også gått utenfor vår komfortsone når det gjelder medietekniske krav for å kunne synge sammen digitalt. Selv om det har kostet, tror vi at vi har lært ting som kan bidra i innlæring framover, også selv om vi kommer tilbake til vår drømmetilstand – fysiske øvelser uten smittevern .

Så, hva har skjedd i løpet av sangåret – og jubileumsåret- 2020?

Jo, vi har feiret 75-årsjubileum i år! Det har vært nervepirrende ettersom smitteverntiltakene hele tiden ble strengere om vi i det hele tatt kunne holde noen konsert. Men jammen: 17. oktober kunne festkonserten gå av stabelen i kultursalen! Med var det faste koret, prosjektsangere (tidligere medlemmer), gjesteartister, musikere og tidligere ordfører som konferansier, og den lille hemmeligheten Sanglagets damekor, som debuterte offentlig denne kvelden. Det var en flott og verdig kveld og feiring.

Konserten ble også streamet for å tilby konserten til flere enn begrensningene på mulig antall publikummere i kultursalen tillot. Noen barnesykdommer ble det med sendingen, men det er moro å lære noe nytt!

Kvelden var minneverdig på flere måter: Dette var foreløpig siste gang Rælingen sanglag opptrådte som blandet kor. Våre siste tre faste mannlige medlemmer gikk med denne konserten ut av koret, og vi går videre som damekor, iallfall inntil videre. Vi savner våre gode medkorister, men ønsker dem lykke til videre med andre prosjekter. Vi skjønner at det ble strevsomt å være så få menn over tid.

Denne kvelden markerte vi dessuten at vår flotte dirigent Janne Kristin Schanke gikk ut i barselpermisjon. Vi takker for smart, ressurssterk og konstruktiv ledelse opp mot og under jubileumskonserten i et utfordrende øvingsår kombinert med hennes samtidig stadig større mage, og ønsker nå familien en fin spedbarnstid med lille Bjørn!

Så etter konserten har vi forsøkt å lande som damekor, og har engasjert en spennende og dyktig vikar! Hun heter Serafima A. Borkova, og vil bli presentert i et eget innlegg.

Juleavslutningen ble i år holdt utendørs av smittevernhensyn. Det ble en stemningsfull og hyggelig kveld i hagen til Bjørg, med god samsang! (Og selvfølgelig også ørlitt kald og våt, men det er tøffe damer i koret som nødig klager over uvesentligheter )

Etter jul vil vi så begynne på ny frisk med helt nytt repertoar for damekor. Serafima har gitt oss mulighet til å bli kjent med noe av det, og vi er svært entusiastiske over så spennende stoff.

Helt i begynnelsen av dette året vil vi ønske alle våre følgere et riktig godt nytt år med rikelig av det som gir livet litt krydder – sang og musikk!

Del gjerne!