Om vår dirigent

                                                                                                                                                                   

 

 

 

Michel Zelissen


er født i 1982 i Sittard i Nederland. Etter å ha fullført videregående skole begynte han å studere på konservatoriet i Maastricht. Først studerte han ett år som allmennlærer i musikk, men da sangstemmen hans ble oppdaget skiftet han studieretning og begynte å studere klassisk solosang. Han har sunget som korist med en rekke anerkjente dirigenter som f.eks. Jos van Veldhoven, John Rutter, Georg Fritzsch og Ragnar Rasmussen i flere operaer, oratorier og korverk.

I 16-års alderen begynte Michel å dirigere kor, og har dirigert ungdomskor, pop- og rockkor, kirkekor, blandakor og barnekor. Senere har han også dirigert flere korps. Han har tatt direksjonstimer hos flere anerkjente dirigenter. I tillegg til hans musikkutdannelse har Michel tatt en bachelorgrad i Økonomi og Eiendomsmegling ved University of Applied Sciences i Nederland.

I 2009 flyttet Michel til Norge, og siden november 2013 har han jobbet han som kantor i Gjerdrum. Våren 2013 ble Michel uteksaminert fra kirkemusikkutdanningen ved NTNU. Han dirigerer i dag korene Rælingen sanglag og Corona i Nittedal. Som dirigent er Michel opptatt av korets klang, fornying i repertoaret, tekstforståelse og diksjon.